Torra fläckar på händerna

Det är framför allt under vinterperioden man får torra fläckar på händerna. De framträder som små, röda och torra fläckar som även kan klia. De kommer lätt när huden blivit riktigt torr. Anledningen till att man lättare får de här fläckarna och blir torr just på vintern beror på att luften då är väldigt torr. Kylan i sig påverkar också huden negativt. Man kan nog säga att vårt klimat i Norden är långt ifrån optimalt för huden, och framför allt på vintern.

Vad kan man göra?

Men vad kan man göra för att inte få de här problemen, eller bli av med dem om de radan finns där? Det första man bör göra är att se över vilken tvål man använder. Den bör vara mild och inte innehålla stark parfym. En annan sak som hör handtvättning till är att skölja av tvålen ordentligt med ljummet vatten. Att skölja av tvålen ordentligt är viktigt eftersom den annars blir kvar och torkar ut huden.

Använd fuktgivande handkräm

För att hjälpa huden riktigt bra bör du använda en fuktgivande handkräm som ger huden ordentligt med fukt. Det fuktgivande ämnet bör gå ner i huden och stannar där. Därför kan det vara bra om handkrämen innehåller fuktbindare som hjälper huden att bevara fukten. Smörj inte bara på morgonen eller kvällen. Använd handkräm direkt efter att du tvättat händerna. Utöver det kan man ha på kräm ytterligare flera gånger per dag. En bra handkräm som inte är full av stark parfym eller andra irriterande eller störande ämnen för huden, kan appliceras så ofta du vill.

I de flesta fall hjälper det här. Att tvätta händerna på rätt sätt, med rätt tvål och att använda skonsam och fuktgivande handkräm.

4 mar 2017

Aloe Vera produkter

Ansiktskräm

 

Mest lästa artiklar

Gilla oss

Gilla oss på facebook och få rabattkod inom hudvård till din inkorg på FB!

(Visar antalet gånger du klickat)

Nyhetsbrev