Rosacea behandling med aloe vera

Aloe vera visar många positiva effekter vid behandling av olika hudproblem, bland annat vid rosacea behandling. Växten har sedan lång tid tillbaka fungerat som en läkande gel eller kräm mot allt från solbränd hud, acne och hudsjukdomar. Till skillnad från vissa läkemedel, lugnar aloe vera huden samtidigt som den dämpar inflammationer och återfuktar. Det går även utmärktatt förtära växtens innehåll, idag finns det många drycker i olika smakkombinationer med upp till 50% aloe vera men dessa är mest att anse som törstsläckare. Däremot har aloe vera juice visat sig ha positiv effekt vid rosacea behandling. Man kan enkelt uttryckt säga att aloe vera juice ger stöd till den aloe vera gel man brukar använda vid problem med rosacea jämte den ansiktskräm med chiafrö olja och aloe vera som ger lindring varje dag på ett enkelt och naturligt sätt genom den dagliga ansiktskrämen.

Aloe vera istället för kortison

Rosacea är en utav många hudproblem som med hjälp av aloe vera lindrat symptom och besvär. Hudsjukdomen behandlas ofta med kortisonsalva, vilket behandlar inflammationen som är under huden. Eftersom kortison är väldigt påfrestande för huden och gör den skör, speciellt efter behandling under längre tid, kan rosacea vid avslutad kortisonbehandling blomma upp kraftigare än tidigare. Då rosacea enbart kan behandlas och inte botas söker
många efter behandlingar som fungerar på längre sikt. Aloe vera är precis som kortison antiinflammatorisk, men den tillför även nyttiga ämnen som huden mår bra av och är en effektiv återfuktare.

Naturlig rosacea behandling

Eftersom aloe vera inte medför några bieffekter är detta en behandling som kan pågå livet ut. Det finns många olika produkter att välja på, till exempel gel, kräm och även i dryck. Att dricka Aloe Vera i kombination med kräm eller gel är en god idé för att maximera effekten. Alla vitaminer och nyttigheter transporteras dit kroppen och huden behöver det som mest. Utöver behandling med aloe vera är det bland annat viktigt att smörja med solskyddsfaktor då solens starka strålar kan förvärra rosacea. Aloe vera är bra för alla hudtyper, den lindrar effektiv sveda, klåda, lättare brännskador och
är visar god effekt vid olika hudproblem. Växtens egenskaper fungerar även utmärkt på en frisk och problemfri hud i den dagliga hudvården. Eftersom ämnet kommer från en växt är det helt naturligt och har verkligen blivit en god hjälp för rosacea behandling med aloe vera på ett naturligt sätt utan att irritera huden på det sätt kortison kan göra.
Här kan du läsa mer om rosacea.

9 okt 2015

Aloe Vera produkter

Ansiktskräm

 

Mest lästa artiklar

Gilla oss

Gilla oss på facebook och få rabattkod inom hudvård till din inkorg på FB!

(Visar antalet gånger du klickat)

Nyhetsbrev