Klåda i hårbotten?

Klåda i hårbotten kan vara svårt att komma tillrätta med, men det finns bra schampo mot klåda i hårbotten som ger hjälp. Men det finns några saker man ska tänka på. Vissa schampo som sägs vara mot klåda innehåller kortison som å ena sidan kan vara bra mot klåda eller eksem men å andra sidan störa och reta hårbotten så pass att besvären blir värre efter avslutad behandling. Från att det "bara" kliat i hårbotten kan det bli eksem om man gör huden i hårbotten tunn och skör, vilket den lätt blir av kortison.

Det finns även olika krämer, både med och utan kortison, för att behandla en kliande hårbotten. Det uppenbara problemet här ligger i själva behandlingsformen om man har lite längre hår. Det blir svårt att komma åt hårbotten på att bra sätt helt enkelt, och framför allt krämen hamnar i håret.

Schampo mot klåda i hårbotten

Ett bra schampo mot klåda i hårbotten ska, såvida din läkare inte rekommenderar det, inte innehålla kortison. Ett schampo bör istället vara milt för att inte irritera hårbotten men också innehålla ämnen som tar bort klådan. Det är två saker som kan vara svåra att förena. Det är även bra om innehållet är så naturligt som möjligt eftersom de normalt inte irriterar huden. Huden brukar efter en tids klåda vara irriterad och kan reagera ytterligare på så kallade främmande ämnen.

Det finns dock bra schampo som innehåller två naturliga ämnen som sedan urminnes tider använts för att bli av med såväl klåda som eksem. Det handlar om kamomill och aloe vera. De återfinns i ett schampo som är lämpligt om man har tillfälliga problem eller haft det under en tid. Detta schampo är milt där man tillfört bland annat dessa två ämnen.

Schampo mot klåda i hårbotten

19 feb 2017

Aloe Vera produkter

Ansiktskräm

 

Mest lästa artiklar

Gilla oss

Gilla oss på facebook och få rabattkod inom hudvård till din inkorg på FB!

(Visar antalet gånger du klickat)

Nyhetsbrev