Aloe Vera produkter

Aloe vera produkter består i grunden av aloe vera gel eller aloe vera juice vilka i sig är två egna produkter. Skillnaden mellan dessa två och övriga produkter är att de är så nära själva växten man kan komma. Gel kommer direkt från bladen från plantan som efter att det yttersta skalet på bladen avlägsnats och innehållet sedan kallpressats hamnar i en flaska. För att det ska bli juice behöver den filtreras innan den tappas på flaska då innehållet i bladen är just en gel och inte direkt flytande.

Inom aloe vera produkter hittar man främst hår- och hudvårdsprodukter men även mer specialinriktade produkter för exempelvis värkande leder och hudkräm mot eksem för att nämna några. När man ska köpa aloe vera produkter bör man handla från dem som är inriktade på området, som är noga med att hålla ett bra sortiment så man använder riktig och äkta aloe vera. Det finns troligtvis fler oäkta än äkta produkter på marknaden. Med oäkta avses en uppsjö av kosmetiska produkter och inte minst hårschampo man hittar i många affärer inom dagligvaruhandeln och parfymaffärer där det på förpackningen med stor text framgår "innehåller aloe vera". I den typen av produkter är mängden aloe vera allt som oftast så ringa att den inte alls har någon effekt och produkten ger inte alls den effekt som en äkta produkt ger, kanske snarare tvärt om då de ofta är fulla av starka parfymer och kemiskt framställda ämnen.

Med äkta aloe vera produkter menar vi att de producerats med utgångsläget att vara just en aloe vera produkt, vilket innebär att aloe vera ska utgöra grunden i produkten, och att mängden ska vara så pass stor att huden eller håret får nytta av ämnet på det sätt man ska kunna förvänta sig och då kan man nog räkna bort i princip alla massproducerade produkter som inte helt sällan är tillverkade med inget annat än restprodukter från produktionen av riktig aloe vera eller bara pulver som blandats i produkten.

Hitta aloe vera produkter med hög kvalité

Som regel kan man säga att de mindre odlarnas produkter är de som är bäst med mycket hög kvalité. Det är helt enkelt produkter från odlingar som drivs som gårdar, liknande de lantbruk vi har i Sverige men ofta med mindre areal. Eftersom aloe vera är en växt som tar sin näring från jorden där den växer bör man också undvika produkter med innehåll som odlats i områden som inte har en säker och bra miljö. Handlar du aloe vera som kommer från Europa kan du känna att du är på den säkra sidan då de höga krav EU ställer på odlingar borgar för en god miljö för växten att frodas i. Det ger rena och kraftfulla aloe vera produkter men som kan var våra att få tag i då de ofta säljs lokalt i de varma länder där de mindre odlarna håller till. Med avsaknad på den värme som krävs för att odla har vi av naturliga skäl inte några odlingar att handla från här i Sverige. Dock finns produkterna från de mindre odlarna i varmare länder att köpa på nätet i en svenska butik. Här länkar vi dig vidare till butiken där du alltså hittar äkta aloe vera.

Apotekaloevera.se

 

Aloe Vera produkter

Ansiktskräm

 

Mest lästa artiklar

Gilla oss

Gilla oss på facebook och få rabattkod inom hudvård till din inkorg på FB!

(Visar antalet gånger du klickat)

Nyhetsbrev