Aloe vera gel

Aloe vera gel är så nära själva växten du kan komma, och en äkta aloe vera gel har tagits fram genom kallpressning. Aloe vera gelÄkta aloe vera gel kan användas precis som den är men utgör också grunden i många olika aloe vera produkter.

Om aloe vera gel

Aloe vera gel kommer från liljeväxten med namnet Aloe vera Barbadensis om det är en bra aloe vera. Med bra aloe vera menar vi att den har precis den unika sammansättning av vitaminer, mineraler, närmare 20 aminosyror, enzymer och mycket mer. Var och en av dessa har sin effekt som då, helt isolerad, kanske inte har så stor effekt. Däremot gör sammansättningen av alla ämnen i aloe vera att effekten blir något helt annat som du får del av i aloe vera gel. Som framgår på flera sidor på denna webbplats understryks vikten av att köpa aloe vera som kommer från lite mindre producenter för att undvika den så kallade massproducerade produkten aloe vera gel, eftersom det finns flera nackdelar med det. Att vara stor producent behöver nödvändigtvis inte innebära att man gör en dålig produkt, men med tiden kommer ofta ett starkt ekonomiskt driv som gör att man vill producera och sälja mer och mer för en lägre kostnad vilket resulterar i en sämre produkt. Det finns stora och välkända tillverkare som tar fram aloe vera gel genom att mer eller mindre blanda vatten med förtjockningsmedel och i det som då liknar gel blanda i restprodukter från tillverkningen av aloe vera eller sådant frystorkat pulver. Självklart har en sådan aloe vera gel inte alls samma effekt som en gel som tillverkats på korrekt sätt. Vidare är det viktigt att plantan fått växa i jord som är fri från miljögifter eftersom dessa annars riskerar att hamna i produkten som slutligen absorberas av din hud. Man bör därför hålla sig till producenter från områden där man känner till att miljön är bra och hårda krav på en ren miljö gäller. Aloe vera växer i varma klimat och odlas i bland annat Mexico, Indien, Afrika, Australien och på Kanarieöarna. Ursprungligen kommer aloe vera från Kanarieöarna och det är också det området som man kan anta håller höga krav på sin miljö. Öarna är fria från stora industrier vilket gör att regnet, som också vattnar aloe vera plantorna, inte drar med sig föroreningar från luften mer i jorden. Unesco har även utnämnt områden på Kanarieöarna som biosfärområde vilket ger dels ett bevis på bra miljö och dels att området så ska förbli.

Produktion av äkta aloe vera gel

Aloe vera gel produceras genom odlingar av Aloe vera Barbadensis där de får stå i solen och växa till sig. Växten får med tiden stora och tjocka blad vilka man skördar när de fått en viss storlek. Det yttre gröna skiktet på bladet avlägsnas med hjälp av en kniv och kvar blir bara något som kan liknas med en nästan genomskinlig filé med något som ser ut som små trådar i. För att få fram en gel kör man denna filé genom en maskin som kallpressar den vilket gör att man får en något trögflytande gel vilket alltså är en äkta aloe vera gel. Denna gel fylls sedan på flaska och kan användas precis som den är, men kan också användas i många olika produkter för bland annat hår- och hudvård. En annan produkt, för att använda aloe vera invärtes, är aloe vera juice som är nästa steg efter att man gjort gel. Genom att ytterligare behandla denna gel får man fram en juice som kan användas exempelvis vid besvär av IBS eller om man vill ha mer effekt av hudproblem som man annars behandlar utvärtes som omfattande psoriasis, akne eller rosacea. Detta behandlas vanligtvis med aloe vera produkter utvärtes som smörjs på huden men vid mer omfattande besvär kan man understödja behandlingen genom att dricka aloe vera juice vilken även har ytterligare områden den är verksam för än nyss nämnda. Genom att välja en aloe vera gel som tagits fram genom rätt process och produktion vilket även inbegriper att den odlats i en jord fri från miljögifter får du en effektiv och äkta aloe vera gel.

Läs mer och hitta produkter online på vår sida om aloe vera produkter.

 

Aloe Vera produkter

Ansiktskräm

 

Mest lästa artiklar

Gilla oss

Gilla oss på facebook och få rabattkod inom hudvård till din inkorg på FB!

(Visar antalet gånger du klickat)

Nyhetsbrev